Choď na obsah Choď na menu
 


Foto-report z pohárovky Topoľčianky 08 (okr.ZM) 30.9.2008

Ďalší, pre nás ťažký víkend sa začal v Topoľčiankach. Sobota 30.8.2008 a predposledné kolo THHL. Keďže s Topoľčiankami máme „nadštandardné vzťahy“, s obrovskou chuťou sme si sadli ráno do auta a celý natešený sme nabrali smer Zlaté Moravce. Avizovaný začiatok súťaže bol o 12.30h, a tak sme prekvapený sledovali, že organizátori bez akéhokoľvek vysvetlenia začali súťaž o hodinu neskôr. Obrázok Potom prišli konečne príhovory a všetky Topoľčianske ceremónie. Prišlo veľa družstiev, takže sa išlo na dve základne s 10m nábehom, časomieru z 15.storočia s cievkovými displejmi štartovala fotobunka, ktorá pár krát odmietla poslušnosť, takže niektoré družstvá vrátane nás si vyskúšali štart viackrát, na konci trate boli tvrdé terče, ktoré sme už poznali z Viesky. Celou súťažou sa niesla zvláštna atmosféra a na to, že domáci majú dlhoročnú tradíciu v požiarnom športe, súťaž nepôsobila dobrým dojmom a s tou minuloročnou sa to nedalo porovnávať. Pravdepodobne nechuť, s ktorou sme išli do Topoľčianok sa preniesla aj do nášho výkonu. Pre Paliho S. asi smolný deň, keď v prvom našom pokuse, pri 15-kovom výstreku, striekal až 4 sekundy a čas na časomiere z 15.storočia s cievkovými displejmi zastal až na 19,73s. (Tomáš dal 15,68s.) V druhom našom útoku si zas Pali S. neskoro zapojil veci na základni a neskorý dobeh k terčom znamenal až 21,98s., takže pre nás doteraz súťaž s najhorším výsledkom v sezóne 2008. Súťaž vyhral Kesov a aj keď v druhom pokuse Obrázokchlapi pokazili naberačku,  vyhrali s časom 14,56s. z prvého pokusu. Súťaž v Topoľčiankach by som zaradil v rebríčku súťaží, čo sa týka organizácie a priebehu, jednoznačne s veľkým náskokom na posledné miesto, dôvodov je nespočetne. A keď nás podceňovali nemenovaný ľudia, či by sme vedeli zabezpečiť ligové kolo, tak už potom neviem, či si ligové kolo predstavujú tak, ako bolo urobené v Topoľčiankach.

Tu sú niektoré nedostatky, ktoré by mi vadili na obyčajnej súťaži a nie na ligovej, tak napr.:

- Bezdôvodný a organizátormi nevysvetlený začiatok o hodinu neskôr (Nestalo sa to ešte na žiadnej súťaži, na ktorej sme boli).

- Slabé a zle umiestnené ozvučenie, ktoré už pri jednej naštartovanej mašine nebolo počuť.

- Časomiera s cievkovými displejmi, viditeľnými len v šere a tme tmúcej, by na súťaži v 21. storočí nemala mať miesto a na ligovej súťaži v THHL dupľom. Pri prvom pokuse Topoľčianok ma pán, ktorý tú zváračku obsluhoval upozornil, že pri časomiere okrem neho nemá nikto, čo robiť, tak som mu vysvetlil, že som zástupca ligy, a že by som si rád pozrel čas po pokuse Topoľčianok (kôli incidentu vo Vieske). Problém s nedobytnou časomierou našťastie neskôr organizátori vyriešili, Obrázoktakže si každý pri svojom pokuse mohol poslať ku časomiere zástupcu.

- Nezabezpečení ľudia s metlami, ktorí by odmetávali vodu na základniach, aby vytvorili rovnaké podmienky pre všetkých, ako sa uvádza v pravidlách THHL. (Nemali tam ani metly, vodu si lopatou odstránili len domáci pred svojim pokusom.)

- Avizované premeriavanie hadíc po každom pokuse si organizátor vysvetlil po svojom a premeriaval ich len tomu, koho chcel asi zbytočne provokovať.

-  Náradie na základne sa nosilo cez asi 3m vchod, ktorý bol, ale vždy zakladený náradím iných družstiev, takže tam vznikali zbytočné problémy, ktoré by sa dali jednoducho vyriešiť, ale organizátor asi neprišiel na to, že ako.

Bolo tam aj viac problémov, ale myslím, že ako príklad tieto úplne stačia.

Na druhej strane súťaž mala aj svetlú stránku, stretli sme sa ľuďmi z iných družstiev, s ktorými si rozumieme, pokecali sme a zabavili sme sa. Ďalším pozitívom bolo, že sme zo súťaži odišli skôr a vedie ku nám R1, takže sme boli rýchlejšie doma.

 

Pre záverečné výsledky súťaže klikni sem

 

Video nášho lepšieho pokusu: 

 

Fotky z priebehu súťaže:

 Štefultov síce nesúťažil, ale chlapi prišli kuknúť a povzbudiť.

Obrázok

 

Obávané tvrdé terče si na začiatku obzerali skoro všetci.

Obrázok

 

Perfektná kaďa, pri oboch pokusoch som si narazil na tie bočné rúry koleno.

Obrázok

 

Aspoň zábava bola na jednotku.

Obrázok

 

Rozhodca si dal záležať, aby bolo u nás všetko v poriadku.

Obrázok

 

Pali S. mal po svojom výkone chuť na šmýkalku. Škoda, že v nej netiekla voda, lepšie by to kľzalo. :-)

Obrázok

                                                                                  -admin-