Choď na obsah Choď na menu
 


Fotoreport z Veľkej ceny v Trpíne okr. KA 6.7.2008, 4.kolo THHL

Nedeľa, skoro ráno a po neskorom príchode domov zo sobotnej akcie a svadby sme si nasadli do auta a vyrazili sme na 4. kolo Tekovsko-Hontianskej hasičskej ligy (THHL) na Veľkú cenu do Trpína. Počasie od rána vyzeralo tak, ako by sme si želali na každej súťaži, slnko a teplo. V Trpíne sa súťaž nekonala na svojom tradičnom mieste oproti kostolu, ale za dedinou smerom k obci Litava, na miestnom futbalovom ihrisku.Obrázok Povrch na ňom nebol najideálnejší, ale na takýto povrch sme z našich tréningov zvyknutý, keďže máme povrchovo podobné ihrisko. Po privítaní nás nasmerovali na parkovisko pri trati, kde sme rýchlo pripravili všetko potrebné, keďže ako vždy, sa nám Popo postaral o druhé štartovné miesto. Na štart bolo pripravených 15 mužských, 5 ženských a 4 dorastenecké družstvá. Išlo sa na dve základne s 8m nábehom. Nasledoval nástup a hneď po ňom spustil svoj útok domáci Trpín, ktorému sa časomiera zastavila na vydarených 15,04s. Po nich sme už na druhej základni boli pripravený my. Prvý na istotu, s istou kýblovačkou. Mierne pomotané C-čky okolo B-čky to celé trošku spomalili na výtlaku a tak do druhého kola sme si odniesli 16,55s. S týmto časom sme sa samozrejme nemohli uspokojiť, takže sme sa tešili na druhý útok. Medzi tým sme si ešte zopár krát vyskúšali sanie a po tímovej dohode sme išli druhý na risk. ObrázokV druhom pokuse sme si čas zlepšili na konečných 15,34s. (Video z nášho druhého pokusu tu.) Čo nám celkovo stačilo na 5. miesto a v rámci THHL na 3. miesto. Pohárovku ako takú vyhral Moškovec 14,09s., odniesli si poháre a aj 5000Sk, druhý skončili chlapi zo Svinnej 14,26s. a tretí, zástupcovia z THHL, Kesováci s časom 14,85s. V rámci THHL toto kolo vyhral Kesov 14,85s., druhý Trpín 15,04s., tretí sme skončili my s časom 15,34s. a po 4. kole v THHL ostávame na priebežnom 2. mieste.

Komplet výsledky pohárovky.             Výsledky THHL.

 

Po oficiálnej časti a vyhodnotení domáci vymysleli ešte jedno kolo, kde pán starosta dal do súťaže sud piva. Najprv sme váhali, či pôjdeme, keďže našou mašinkou nemôžeme konkurovať silnejším strojom. Nakoniec sme si požičali strojníka z Lackova, Obrázoksamozrejme aj s ich zbraňou v ráme PPS12. Silná mašina, pri ktorej už netreba dávať pozor, či sa hadice roztiahnu alebo zalomia, vedenie vyrovnáva sama. :-)  Do tretieho exhibičného kola sa nahlásilo 9 tímov. Sud vyhrali domáci s nejakým 15-kovým časom (presne neviem). Keďže nám odišiel pravý útočník Pali S. domov, slušne ho zaskočil náš strojník Maro. Útok sme rozbehli dobre, voda z mašiny za cca 6,9 + cca 6,5 výtlak znamenal 13-kový výstrek na prúdniciach. Rýchla voda nedovolila, aby útočníci dobehli kam bolo potrebné a tak striekali z veľkej vzdialenosti. Ľavý terč bol nastriekaný za 15,01s., čo by stačilo na víťazstvo, ale pravý zastavil čas až na 18-kovej hodnote. Video tu. Pre nás dobrá skúsenosť do budúcnosti a len sme sa utvrdili, že 1,8top v kombinácii s Kameňom seniorom je dobrá voľba.

 

4. kolo THHL bolo dobre zorganizované, počasie vyšlo, občerstvenia dosť pre všetkých aj pre tímy aj pre divákov, dokonca aj moja obľúbená polievka z hovädzích žalúdkov (držková), bola naozaj dobrá. Problémy s vodou žiadne, ozvučenie konečne pre všetkých. Jediné k čomu mám výhradu bolo, že chalanisko, čo to komentoval sa viac venoval tímom, ktoré prišli zo SMHL (Slovensko-Moravská hasičská liga) a nie našej lige, toto neskôr napravil Pišta z domáceho tímu, ktorý podal divákom informácie pred útokom každého tímu z THHL.

Toľko fotoreport z Veľkej ceny 2008 v Trpíne.

 

Pred prvým pokusom.Obrázok

 

Hádanka: Čo je to, to veľké čierne v strede fotky? ... no neviem, žeby hroch. :-) 

Obrázok 

 

Dve základne, volajú sa modrá a červená. 

Obrázok 

 

Odych a dodržiavanie pitného režimu. 

Obrázok 

 

Poháre boli obrovské, síce tieto niesú pre nás, ale aj tak sme si domov brali pohár, ale ešte ten minulo týždňový za druhé miesto, ktorý nám priniesli babenky z Drženíc, keďže sme v Branči neboli do konca. Ďakujemeeeeee. 

Obrázok 

 

Víťazi pohárovky z ľava 3. Kesov, 1. Moškovec+Moškovec a 2. Svinná. 

Obrázok 

 

Exibícia o sud piva, ďakujeme Lackovu za možnosť, vyskúšať si ich zbraň. 

Obrázok 

 

                                                                   -admin-