Choď na obsah Choď na menu
 


Fotoreport z pohárovky Štiavnické Bane 08 okr. BS 12.7.2008

Podobne ako minulý rok, aj tento rok patrila druhá júlová sobota pohárovke v Š.Baniach. Minulý rok, ako nováčikovia na tejto pohárovke sme celkom dobre zabodovali, keď sa nám podarilo vyfúknuť putovný pohár a s ním aj prvé miesto Topoľčiankam. Keďže putovný pohár z pred roka sme mali, patrilo sa nám ho ísť obhájiť aj tento rok. ObrázokZ našou účasťou to vyzeralo všelijako a ešte deň pred súťažou nebolo jasné, či vôbec pôjdeme, keďže pracovné povinnosti chalanov z A tímu sú rôzne a dať ho celý do kopy je občas  dosť zložité. (ale také problémy má občas asi každý tím)  Nakoniec sme išli s tým, že strojník Maro bežal pravý útok a strojníka nám spravil jeho brat Peťo. Štiavnické Bane sú od nás len pár kilometrov, takže sme to nemali ďaleko a cesta trvala len cca 15min. Po príchode nás prekvapila malá účasť, aj keď z DHZ údajne boli ohlásení, nakoniec neprišli. Takže sme súťažili v počte 5ks družstiev, my, Lovča, domáce Š.Bane, Podhorie a Štefultov. Nieje to veľa, ale na druhej strane sme sa stretli tí, ktorí sa v starom okrese ZH, aktívne zaoberáme týmto športom a v rámci starého okresu sa tu stretla dobrá konkurencia. ObrázokIšlo sa na dva pokusy so 7m nábehom, striekalo sa cez hrubé hadice na plechovice a čas sa stopoval manuálnymi stopkami. Po príhovoroch a nástupe sa rozlosovalo poradie a na základňu si náradie pripravili chlapi z Podhoria, ktorí v tejto sezóne behajú z 1200-vkou, mašinou z Lovče (minulý rok bola dosť našlapaná a dokázala robiť (na hrubé) aj osemnástky). V Baniach to však Podhorie nepotvrdilo lebo prvý útok spravili za 22,72s a druhý 23,35s., čo pre nich znamenalo konečné 4.miesto.  Po nich si základňu pripravili Lovčania, ktorým sa v tejto sezóne veľmi nedarí a nedarilo aj v Š.Baniach, v prvom útoku nezakrútený kôš a následné zdržanie pri zakrúcaní zastavili stopky až na 30,32s., vynikajúco rozbehnutý druhý pokus zastavil pravý útočník, ktorému sa pri terči nepodarilo nasadiť prúdnicu, pokus už potom nedokončili, čo znamenalo N a nakoniec 5.miesto. ObrázokV poradí tretí si na základňu pripravili náradie domáci Piardžania (Š.Bane), a spolu s náradím na základňu postavili aj novú prerobenú jednadevinu. Prvý pokus za 18,00s. a druhý za 18,53s., im stačilo len na 3.miesto.  Po nich sme nasledovali my, s chuťou obhájiť prvé miesto z minulého roka. Prvý pokus s nie veľmi istým košom sme dokončili za 16,91s., v druhom na risk, po nedorozumení pri kýblovačke s koordináciou pohybov a následným problémom s košom, sme dopredu neskoro poslali vodu a nakoniec boli terče zhodené až za 19,59s. Vtedy sme to ešte nevedeli, ale čas z prvého pokusu nám stačil na obhajobu prvého miesta. Video tu. Po nás si ešte základňu pripravil tím zo Štefultova, ktorý si brúsil zúbky na dobré umiestnenie, v prvom pokuse zostrekli za 17,38s. a v druhom, kôli problémom na rozdeľovači a nedokončenom útoku skončili s N, ale prvý pokus im stačil na konečné 2.miesto.

Pre konečné výsledky klikni sem.

Po samotnej súťaži prebehla ešte exhibícia, ktorej sme sa nezúčastnili, lebo sme sa ponáhľali domov, čo to porobiť, keďže pomaly každú sobotu sme preč. ObrázokExhibícia spočívala vo vylosovaní si jednotlivých postov v družstve a následnom útoku, vyhrali ju chalani zo Štefultova.

Pohárovka so slnečným počasím v Štiavnických Baniach bola dobre zorganizovaná, bez nejakých viditeľných problémov. Občerstvenie pre súťažiacich a aj pre divákov bolo zabezpečené, ozvučenie postačovalo, na škodu celej akcie bolo azda len málo zúčastnených družstiev, ale uvidíme na budúci rok ...

 

Príprava pred bojom. 

Obrázok

 

V dobrej nálade obdivujeme nové dresy zo Štefultova. 

Obrázok

 

Na štarte bolo zatiaľ prázdno.

Obrázok

 

Porada veliteľov.

Obrázok

 

Príprava, príprava ...

Obrázok

 

a príprava Piardžanov na svoj pokus s jednadevinou. Pekné sito na koši. :-) 

Obrázok

 

Popo a Juro mali požičané pekné biele dresy, pretože rukávy museli chrániť lakte.

Obrázok

 

Bobrík, Bobrík ani tvoji z tímu ...

Obrázok

 

... nechápu, čo to tu dorábaš a už sa určite radia za koho ťa vymenia. :-)  

Obrázok

 

Viete chlapi, vraví Tomáš: ... dobehol som dopredu, voda nikde, a keď prišla ledva som trafil. 

Obrázok

 

Babenky z Lovči, škoda, že nesúťažili lebo s hadicami to vedia.

Obrázok

 

Chlapi z Lovči pred svojim útokom.

Obrázok

 

Hadica udržala aj mňa, veď patnásť barú je patnásť barú ako povedal klasik.

Obrázok

 

Ten na ľavo a druhý z prava máme doma.

Obrázok

 

Ešte guľáš a pokec, čo a ako ...

Obrázok

 

... a potom už len vyhodnotenie a Peťo berie poháre.

Obrázok

                                                                                  -admin-